De Streek

In de Poitou-Charente is genoeg te zien en te doen:

Laten we beginnen met Coulonges sur L'Autize

Coulonges sur L'Autize is een klein stadje gelegen aan de rivier de Autize.

In het centrum van Coulonges vind je het grote plein waar elke dinsdag (tot 12:00u) de markt staat.

Het voornaamste doel van de markt is voor de Fransen in de eerste plaats vooral het onderhouden van de sociale contacten en in de tweede plaats de artikelen die te koop zijn op de markt. In les Halles, een prachtig overdekt gedeelte van de markt, wordt ook "levende have" verkocht: geitjes, konijnen maar vooral pluimvee.

Als men elkaar de hand heeft geschud wordt er inkopen gedaan en daarna duikt iedereen de kroeg in voor de eerste slok van de dag. Twee café's bevinden zich aan de rand van het grote plein de andere twee meer in de buurt van Les Halles. Aan de rand van het grote plein vind je ook de bakker en de "tabac" waar je kranten/tijdschriften en rookwaar kunt kopen. Dus op dinsdag gezellige drukte en bedrijvigheid in Coulonges.

Vers brood bij de bakker

Auto van de bakker

Winkel in Coulonges waar je echt prachtige dingen kunt kopen.

De streek Poitou-Charente staat bekend om zijn prachtige kerken, hieronder een selectie

 

De kerk van St Laurs

De kerk van Vouvant

De dichtstbijzijnde grote stad: Niort

Niort is een prachtige stad en zeker een bezoek waard.

In het centrum van de stad vind je een winkelstraat, schitterende kathedraal en rondom het grote plein gezellige Grand Café's. Parkeren is in Niort geen probleem: Op parkeerplaats "La Brêche" is altijd plaats en ligt midden in het centrum.

Burgt van Niort gelegen aan de rivier Sevre Niortaise

Straat in Niort

Marais Poitevin

In de buurt ligt ook het "Marais Poitevin" een groen gebied met zeer veel riviertjes/kanaaltjes en centraal in het gebied een schitterend dorp genaamd Coulon. Hier kan men een bootje huren en lekker gaan varen in dit mooie groene stukje Frankrijk (picnicmand mee!).

Bootjes in de Marais

 La Rochelle

Prachtige havenstad aan de Atlantische kust. Als je van vis houdt is dit DE stad om lekker uit eten te gaan. Rondom de jachthaven en de "Vieux Port" (de oude toegangspoort tot de haven) zijn talloze restaurants met allerlei visspecialiteiten oftewel "Fruits de Mer".

Ook niet te missen in La Rochelle: het schitterende zeeaquarium en het bezichtigen van de Vieux Port en de oude stadsmuur.

Haven van La Rochelle, op de achtergrond Le Vieux Port.

Ook kun je vanuit La Rochelle met een boot het beroemde Fort Boyard bezoeken.

De natuur in en rond chez-robin

Op de muren rond het huis zijn altijd wel hagedissen te zien

 

Vlinders op onze druivenoogst

Copyright © 2018. All Rights Reserved.